Frisørsakser henger på en vegg

Så ofte bør du klippe håret ditt

Hvor ofte skal jeg klippe håret mitt? For å vedlikeholde frisyren og holde håret sunt og friskt, er det både nødvendig og viktig å dra til frisøren for en hårklipp med jevne mellomrom. Hvor ofte dette er nødvendig er individuelt og kommer blant annet an på hårtype, frisyre, behandling og hårets veksthastighet.

Derfor bør du dra til frisøren med jevne mellomrom

Et behov for å dra til frisøren avhenger både av et ønske om å beholde en frisyre eller en viss lengde på håret, men også å bevare hårets helse. Kortere frisyrer er avhengig av et frisørbesøk oftere for å beholde frisyren. De som derimot har langt hår, eller ønsker å spare til langt hår, er avhengig av å få stusset tuppene slik at tuppene ikke fliser seg og «spiser seg» oppover hårstråene og brekker. Hvis flisete tupper får lov til å spalte seg oppover hårstråene kan håret ta skade av de flisete tuppene, noe som også gjør at håret sjeldent blir lenger, selv om det fortsatt vokser. Følg derfor med på tuppene dine.

Hårtype og behandling avgjørende for hvor ofte du bør klippe håret

Hvor ofte det vil være nødvendig å dra til frisøren avhenger helt av hvilken hårtype du har. Tynnere og finere hårtyper har ofte svakere skjellag som beskytter hårstråene, noe som gjør at hårstråene vil flise seg opp raskere enn hårtyper med tykkere hårstrå. Hårets veksthastighet spiller også inn på hvor hyppig en trenger et frisørbesøk. Korte frisyrer med hår som har en raskere veksthastighet, vil ofte ha behov for å dra til frisøren oftere enn hårtyper med en saktere veksthastighet.

I tillegg til hårtypen, spiller også hvordan håret behandles inn på hvor ofte det vil ha behov for å klippes. Benytter du deg mye av varmeredskaper som hårføner og rettetang, er mye i solen, eller farger håret, kan dette over tid skade skjellaget til håret, noe som sliter på håret og gjør at det blir flisete.

En god tommelfingerregel for frisørbesøkene

Har du en frisyre som er kort som du ønsker å beholde, bør du ta turen til frisøren oftere enn hvis du har langt hår eller sparer. Selv om det er svært individuelt for akkurat hvor ofte du bør klippe håret, er det en god tommelfingerregel som du kan følge eller ta utgangspunkt i for frisørbesøkene dine.

Hvor ofte bør man klippe håret?

  • Kort hår klippes hver 4.-6. uke – Har du en kort frisyre vil du allerede få uker etter hårklippen legge godt merke til at håret har blitt lenger og frisyren blir vanskeligere å style.
  • Halvlangt hår klippes hver 6.-8. uke – Halvlange hårfrisyrer er litt mer fleksible enn kort hår, men her vil du etter noen uker legge merke til at håret blir tyngre og mister volum.
  • Langt hår klippes hver 8.-12. uke – For de med langt hår som strekker seg forbi skuldrene, eller som sparer til langt hår, kan gå til frisøren så sjeldent som 5-6 ganger i året, basert på hvor fort håret blir flisete.

KAN frisører hjelper deg med å ta vare på håret ditt

Det er viktig at du følger med på tuppene på håret ditt, slik at du oppsøker frisøren din når du ser at håret begynner å flise seg opp eller brekker. Et godt tips for å sjekke om håret begynner å bli slitt, er å dra hendene gjennom håret. Hvis fingrene glir glatt gjennom i starten, men begynner å stoppe opp og lugge lengre ned, er dette et tegn på at det er på tide å ta en tur til frisøren. Dette tipset er ikke relevant for deg med krøller eller med kraftig hår.

Håret har behov for mye pleie, og vi i KAN frisører er klare til å friske opp håret ditt. Uansett om du har en kort frisyre du ønsker å bevare, eller sparer til langt hår. Du kan enkelt bestille en time for å farge, style eller klippe håret ditt i en av våre salonger hos våre dyktige og erfarne frisører.

Publisert: 19.06.19