Salong hos KAN Frisører Oslo

Avfarging – ønsker du å få tilbake din gamle hårfarge?

Mange har opplevd at de farger håret, enten hjemme eller hos en frisør, for så å ikke være fornøyd med resultatet eller har et ønske om å gå tilbake til fargen de hadde tidligere. For å gjøre dette, er det viktig med riktig kompetanse, slik at håret ikke får store skader.

Farging er en kjemisk prosess

Farging, striping og bleking av håret er en kjemisk prosess som krever god kunnskap og erfaring. Det kommer jevnlig folk til oss i KAN frisører som ønsker å få tilbake sin naturlige hårfarge. Dette kan ofte være en lang prosess basert på fargen og hårets historie. Avfarging gir deg ikke den samme fargen du hadde før, og det er i mange tilfeller ønskelig at håret farges på nytt etter avfarging.

Unngå å utføre avfarging selv

Fordi hårfarging er kjemi, er det viktig med god kompetanse og gjøre de riktige valgene om man ønsker å gjøre større endringer på hårfargen sin. Mange har prøvd å gjøre avfarging selv hjemme. Dette ender ofte med at håret får en ujevn oransje tone da de røde pigmentene er de kraftigste. Faren for en kjemisk reaksjon som gjør skader på håret ved avfarging er større hjemme enn i en frisørsalong.

Hårets historie er viktig informasjon for frisørene

Håret vokser i snitt en cm i måneden. Dersom du har farget eller strukturbehandlet håret ditt tidligere og i tillegg har langt hår, kan det sitte igjen rester fra behandlinger som er gjort flere år tilbake i tid. Når nye kunder ønsker å gjøre større fargeforandringer, er våre frisører derfor nøye på å spørre om hva de tidligere har gjort med håret og hvilke behandlinger de har hatt de siste tre til fire årene. For faste og tidligere kunder fører vi historikk og resepter fra tidligere behandlinger. Dette er nødvendig informasjon å ha for å sikre at det ikke skjer uønskede kjemiske reaksjoner i håret, som i verste fall kan føre til at håret brekker og får større skader.

Det er vanlig å farge håret på nytt etter avfarging

Avfarging er som bleking, tøft for håret. Desto viktigere er det derfor å bruke preparater som på best mulig måte tar vare på håret. Det er få som er fornøyd med fargen på håret etter en avfarging, da du ikke får tilbake den samme fargen som du hadde. Derfor ønsker de fleste å farge håret på nytt, og gjerne også gi håret en god kur for å gi håret glans og mykheten tilbake.

Ta en konsultasjon med en kompetent frisør

Om du vurderer avfarging på håret ditt og med det ønsker en annen farge, anbefaler vi deg å ta en konsultasjon med en frisør om ønskene dine. Da er det som nevnt viktig at frisøren får kjennskap til hva som er gjort med håret tidligere, samt å få vite hvilke fargenyanser du ønsker.

Noen ønsker store endringer på hårfargen, og da er det greit å vite at det er en prosess som potensielt kan ta lang tid. For å nå målet, kan en måtte gå gjennom opptil åtte fargebehandlinger. I slike tilfeller er det viktig at man er trygg på hva man ønsker.

Vi hjelpe deg med avfarging av håret ditt

Hos KAN frisører har vi en eller flere spesialutdannede fargeeksperter i hver av salongene våre. Fargeekspertene har gjennomgått en grundig videreutdanning innen hårfarging, og har blitt “color master experts” gjennom vår leverandør Wella. En slik ekspert gir deg en trygget på at du får det resultat du ønsket og som du blir fornøyd med.

Ønsker du avfarging eller å farge håret ditt, kan du bestille en time hos våre dyktige frisører i en av våre fire salonger i Oslo; Blindern, Bærum, Vika og Ringnes Park. Du er også velkommen til å komme innom en av salongene våre, dersom du har spørsmål om farge og avfarging.

Publisert: 20.06.19